Natur

Natur, hvorfor og hvordan;

Udeliv for alle aldersgrupper;

Vi har et stort udeareal omkring børnehuset, som appellerer til alle aldersgrupper. Vi bruger aktivt vores nærmiljø, den lille skov, Ejby mose, Ejbyskov. Udeliv er også for vuggestuebørn, som har mulighed for at udforske uderummet, også ud på længere ture i vores christianiacykler

Sanser stimuleres;

Føle, se, høre, røre, lugte, smage. At turde afprøve og måske overskride egne grænser.

Oplevelser:

På ture ud i naturen, at opleve naturen forskelligheder, både i forhold til årstider og vegetation. At være nysgerrige på det dyreliv vi ikke lige kan se, ”hvad gemmer dersig under stenen”?

Motorik:

Naturen er fantastiske rammer for at styrke og udvikle børnenes motoriske, cykle, løbe, klatre, rulle, rutche, afprøve forskelligt underlag, vandleg, vandruchebane ned af bakken på legepladsen.

Passe på naturen;

Vi har et ansvar for vores natur. Den kan vi vise ved at samle affald ind, vise/lære børnene at man ikke smider affald i naturen, være nysgerrige på hvad der sker hvis vi bare smider affaldet i naturen. Vi behandler naturen med respekt, fx ikke knække greneaf træerne, og vise respekt omkring de forskellige smådyr der lever omkring os.

Læren om Naturfænomener;

Årstider, vejrforhold, torden, lyn, regn, sne, vild regn, sol.At følge naturens skift i takt med årstider.Børnene ud i naturen – Naturen ind til børnene. Det kan være en spændende proces for børnene at vi fx tager sne eller hagl med ind i børnehuset, for at undersøge det nærmere, og fx se at det bliver til vand.

Bæredygtighed:

Kan være at være nysgerrige på hvad der sker i kompostbeholderen, Hvorfra kommer grøntsagerne; fra jord til bord, at mindske/undgå madspild og passe på ressourcerne.

Sundhed:

Sundt med frisk luft og sollys (d-vitamin). Vi er overbeviste om, at jo mere vi er ude, jo mindre sygdom.

 

Udeliv for store og små