Traditioner og arrangementer

Vi har forskellige traditioner, men vi prøver at lave de forskellige traditioner så det giver mening for børnene. Vi holder fx vores julearrangement som et morgenarrangement, hvor de ældste børn går luciaoptog, og der hygges med morgenbrød. Til fastelavn har vi i år prøvet at holde det på en anderledes måde, da børnene syntes det var kedeligt at slå katten af tønden. Derfor har vi lavet en masse andre aktiviteter i løbet af dagen, og børnene var selvfølgelig klædt ud. Dette blot for at beskrive at vi holder fast i de gamle danske traditioner, men vi ser også på hvad der giver mening for børnene.

Vi har forskellige arrangementer hvor forældrene deltager; vi holder altid børnehusets fødselsdag i august, hvor vi holder en stor og hyggelig fest for alle børn, søskende og forældre.

Desuden har vi 1-2 gange om året forskønnelsesdage, hvor vi i fællesskab bruger nogle timer på at få vores børnehus til at fremstå bedst muligt. Nogle hyggelige timer, hvor I forældre også får mulighed for at møde andre forældre i børnehuset.

Vi holder et stort fælles forældremøde én gang om året i maj, hvor der også er valg til vores forældrebestyrelse.

Desuden holdes der stueforældremøder 1-2 gange om året, alt efter behov.

Vi syntes også det er skønt at så mange bedsteforældre år efter år kommer til vores bedsteforældredag, hvor børn og bedsteforældre hygger sig med kage, kaffe og saft. Der plantes mange skønne planter som børnene så kan være med til at passe sommeren igennem. En skøn dag for både børn og bedster.

Kolo-næsten-ni

Vores børnehavebørn tager i juni på kolo-næsten-ni. Én overnatning i en spejderhytte i Vigersted. Her er fokus på relationer og nærvær. Et par skønne dage, hvor børnene kommer trætte hjem, med masser af oplevelser i bagagen. En skøn måde at være sammen på i andre rammer end børnehuset.

Spændte børn på vej på Kolo-næsten-ni afhentet i Bus.