Praktiske info og gode råd

Praktisk vejledning

Som forælder er der en masse praktiske spørgsmål, der ofte melder sig.

Forældre skal selv tegne børneulykkesforsikring ligesom når man har sit barn i en kommunal institution. Børnehuset har alle normale erhvervsforsikringer, herunder ansvarsforsikring.

Børn der starter i Krudthus bør være blefri. I er velkomne til at kontakte os for hjælp hertil. Det er ikke optimalt at skifte ble i skoven -hverken for børn eller voksne.

I perioden fra april til oktober er der mange flåter i skoven. Vi checker løbende børnene for flåter, og børnene lærer hurtigt selv at være opmærksomme på disse. Vi fjerner straks flåter og hvis de har bidt sig fast, fjerne vi dem og tegner en ring rundt om biddet, så I som forældre kan følge udviklingen. Hvis der udvikler sig en rød plamage, kan det være tegn på infektion med Borelia. Boreliainfektion skal straks behandles med Penicilin.Der er udviklet en spray ,  der formodes at beskytte mod borelia. Skovens flåter kan også være inficeret med TBE. TBE kan ikke behandles, men kan forebygges med vaccination. Vi anbefaler at børnene vaccineres, og alle vi voksne er vaccineret mod TBE. Embedslægen anbefaler ikke vaccination generelt. Læs mere på www.ssi.dk.

 

Vi følger sundhedsstyrelsens anbefalinger ved sygdom.

 

 

 

 

Vi har samlet nogle af vores erfaringer i følgende små tekster:

Den gode aflevering og modtagelse

Fødselsdage i Krudthus

Hjælp til selvhjælp og identitesdannelse

Husk i hverdagen

Madkultur

Rygsæk

Samarbejde mellem hjem og børnehave

Solpolitik KH

Sikkerhed i KH

Tøj efterår og vinter

 

 

 

Persondata

I en daginstitution har vi mange forskellige former for data om både børn, forældre og medarbejdere.

Disse data skal håndteres om hyggeligt og efter alle gældende regler – herunder også persondata-forordningen.

I finder oversigten over, hvilke typer data, vi har, hvad vi bruger dem til og hvordan vi håndterer dem i Persondata – oversigt. I vores Huskat har vi detaljerede beskrivelser for hver af de nævnte data-typer. Kontakt Susanne Falk på susanne.falk@titibo.dk, hvis I vil vide mere.