top of page
  • Forfatters billedeTitiBo

Artikler og inspiration

Opdateret: 25. aug. 2023

Her på siden kan du finde links til artikler eller andet, der omhandler emner vi i TitiBo-gruppen synes er interessante i forhold til vores arbejde med vores børn, personale og børnehuse.


Også i udlandet er der stor interesse for vores udeliv- og compassion-pædagogik. Hildur Johnson, pædagog i Krudthus er interviewet til denne artikel i Unescos juli-septembernummer 2023 af magasinet Courier. Se artiklen som PDF her.


 TitiBos børnehuse får klimaregnskaber


TitiBo har udarbejdet klimaregnskaber, der giver overblik over CO2-udledningerne og åbner for tiltag, der kan reducere dem. For TitiBo er det et indlysende supplement til de bæredygtighedsaktiviteter, institutionerne allerede udfolder via pædagogikken og i den daglige drift. 


Børn lærer om videnskab gennem leg i naturen, længe før skolestart


Ved at lege i naturen bliver børn helt ned til fireårsalderen faktisk bekendte med kernebegreber og koncepter inden for naturvidenskaben, skriver australsk forskerhold i denne artikel.
 
Hvad gør vi, når krybdyrhjernen tager over?


En biologisk baseret tilgang til at håndtere frygt og klare sig i fællesskab.

Mikkel B. Kristiansen har skrevet denne artikel om om angst og fællesskaber.
 Fremtidens udfordringer kalder på dannelse, der forbinder hjerne og hjerte


Mikkel B. Kristiansen har skrevet denne artikel om om angst og fællesskaber i temahæfte om dannelse, side 18. (Daginstitutionernes Lands-organisation, DLO).


Vi danner fremtidens verdensborgere

På side 24 finder du et interview med Lilian Bjelke, udviklingschef i TitiBo-gruppen. Hun giver et bud på, hvad man gør i den pædagogiske hverdag, når man vil arbejde konkret med dannelse.

 

91 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page