top of page

Artikler og inspiration

Opdateret: 25. aug.

Her på siden kan du finde links til artikler eller andet, der omhandler emner vi i TitiBo-gruppen synes er interessante i forhold til vores arbejde med vores børn, personale og børnehuse.

Learning among trees in Denmark


Også i udlandet er der stor interesse for vores udeliv- og compassion-pædagogik. Hildur Johnson, pædagog i Krudthus er interviewet til denne artikel i Unescos juli-septembernummer 2023 af magasinet Courier. Se artiklen som PDF her.


 


Foto er fra artikel


TitiBos børnehuse får klimaregnskaber


TitiBo har udarbejdet klimaregnskaber, der giver overblik over CO2-udledningerne og åbner for tiltag, der kan reducere dem. For TitiBo er det et indlysende supplement til de bæredygtighedsaktiviteter, institutionerne allerede udfolder via pædagogikken og i den daglige drift.


Læs hele artiklen på danskindustri.dk


 

Foto er fra artikel


Børn lærer om videnskab gennem leg i naturen, længe før skolestart


Ved at lege i naturen bliver børn helt ned til fireårsalderen faktisk bekendte med kernebegreber og koncepter inden for naturvidenskaben, skriver australsk forskerhold i denne artikel.


Læs artiklen fra videnskab.dk/forskerzonen her > 
Hvad gør vi, når krybdyrhjernen tager over?


En biologisk baseret tilgang til at håndtere frygt og klare sig i fællesskab.

Mikkel B. Kristiansen har skrevet denne artikel om om angst og fællesskaber.


Læs artiklen her (pdf) > Fremtidens udfordringer kalder på dannelse, der forbinder hjerne og hjerte


Mikkel B. Kristiansen har skrevet denne artikel om om angst og fællesskaber i temahæfte om dannelse, side 18. (Daginstitutionernes Lands-organisation, DLO).


Vi danner fremtidens verdensborgere

På side 24 finder du et interview med Lilian Bjelke, udviklingschef i TitiBo-gruppen. Hun giver et bud på, hvad man gør i den pædagogiske hverdag, når man vil arbejde konkret med dannelse.


Læs hæftet her >
 

66 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page